B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Letný prechod Malými Karpatmi, 4.7. 2009

Starý most - Železná studnička (studienka) - Červený kríž - Biely kríž - Košarisko - Lozorno - Stupava - U starého bicykla - Devínska Nová Ves - Devín – U Ferdinanda (Lazaretská)
Dĺžka trasy: 92 km
Počet účastníkov: 9

Horúce letné počasia láka k úkrytu v tôni lesov. Po neobvykle rýchlom výstupe na Biely kríž nás čakal zjazd na Košarisko. Po korzických kopcoch sa nám opäť zdalo, že prechádzame len drobnými terénnymi nerovnosťami. Lesné cesty sú neoznačené, len šípka na zemi naznačovala tým menej skúseným kadiaľ ísť. Na Košarisku sme sa presunuli v časopriestore pri stretnutí s deťmi kvetov - Hippies vyznávajúcich kvetinové a voľnomyšlienkárske hodnoty tej doby. Okrem nich sme tu stretli aj našu sympatizantku doktorku Katku, a ďalších známych horských cyklistov. Zapadnutý kút bol zatvorený z dôvodu čerpania dovolenky.
Najkrajší zjazd nás ešte len čakal, po novej asfaltovej ceste, v peknom lese, a čochvíľa sme sa ocitli v Lozorne pri jazere, neďaleko od ktorého tiež čapujú pivo Bernard v reštaurácii Karpatský dvor. Hlad nás však hnal ďalej do obľúbenej reštaurácie Milica na námestí v Stupave, ktorú nám odporučil náš člen Martin. Presvedčili sme sa že tu varia výborne, porcie sú veľké, za primerané ceny. Jedlo počas obedňajšej horúčavy sme trávili v amfiteátri nad Stupavou v peknom prostredí ihličnatého lesa (letného kina) kde čapujú 6 druhov pív. Tentoraz sme ochutnali najmä Krkonošský tmavý špeciál a Hoegaarden, tmavé Bernard pivo čapovali pri našej poslednej návšteve 19.6.2009, v túto sobotu však Bernard nebol, keďže pivá pravidelne obmieňajú, asi v zmysle hesla „zmena je život“. Dobre sme si však posedeli v príjemnom prostredí a kochali sme sa pohľadom na kozy. Po novej cykloceste s pevnými prekážkami uprostred začínajúcej pri mestskej časti Mást sme sa presunuli smerom k podniku U Starého bicykla, kde sme prečkali mrholenie. Letná miestna búrka s prietržou mračien nás zastihla pod hradom Devín pod stanovou strechou výletnej reštaurácie. To najlepšie na záver – rehydratácia U Ferdinanda, konečne nepasterizované pivo Bernard a pochúťky k pivu, niektoré aj s antikoncepčnými účinkami, čo sa týka vône i názvu (Dych mŕtvej milenky, Olomoucke syrečky nakladané v pive Bernard)...


Súvisiace akcie:
Cez jesenné Karpaty na Záhorie, 18.10.2008
Malé Karpaty - dvojnásobý prechod cez hrebeň 17.6.2006

Súvisiace linky:
Woodstock 1969
River Park nachystal pre chodcov prekvapenie - vodnú priekopu
















































































































































Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk