B E R N A R D  C Y K L O K L U B  S L O V A K I A
Meno:
Heslo:

Kto sme
O čo nám ide
Cykloakcie roku 2005
Akcie roku 2006
Akcie roku 2007
Akcie roku 2008
Akcie roku 2009
Akcie roku 2010
Akcie roku 2011
Akcie roku 2012
Akcie roku 2013
Akcie roku 2014
Zaujímavosti
Stanovy
Napíšte nám

2% dane



Priateľské cyklostránky:

Cykloklub Apollo
Klub Bratislavských Turistov
Cykloklub Nižná
Bike Team
CK Svätý Jur
Cyklo Slovakia Bratislava
Cyklopredajňa Športservis




Vranovská priehrada - 21.7.2006 - 23.7.2006

Bratislava-Znojmo-Vranovská priehrada-Mikulov-Břeclav-Kúty-Bratislava
Dĺžka trasy: 205 km
Piatok - 21.7.2006
Cykloakcia z plánu cykloakcií na rok 2006 sa uskutočnila s mierne modifikovaným programom. Namiesto vo štvrtok sme vyštartovali až v piatok, a to vlakom s odchodom 14:44 do Znojma s prestupom v Břeclavi. Lístok na vlak stál 266 Sk (6,80 EUR)+ 20 Sk za bicykel po českú hranicu a 20 Kč za bicykel na českom území. Prve pivo na českom území sme si dali na stanici v Hrušovanoch na Jevišovkou za 14 Kč (vlak mal 16-minútovú prestávku). Do Znojma sme prišli o 17:42. Nasadli sme na batohmi nabalené tátoše a vydali sme sa na trasu: Znojmo-Citonice-Bezkov-Horní Břečkov-Lesná-Švícarské údolí-Vranovská priehrada-camp Pláž. Ubytovanie na osobu a noc stálo 70 Kč a ďalších 70 Kč bol poplatok za stan. V cene bola samozrejme aj celodenná vstupenka na pláž. Kemp bol vybavený na úrovni, dosť plný. Sprchy fungovali na 20 Kč mincu. Namiesto spŕch úplne postačovala kúpeľ v priehrade. Miesto pre stany sme našli blízko moravských chlapcov od Olomouca, ktorí mali narazený sud piva Litovel, ktorým nás hneď privítali. Čiže o mieste pre naše stany bolo rozhodnuté. Tak sme sa rozložili a doplňali sme tekutiny, ktoré sme vypotili pri teplotách nad 30°C.
Technické údaje: 33,43 km (v tom je aj cesta z Petržalky na stanicu - 5 km), priemerná rýchlosť 14,19 km/h, čistý čas jazdy 2:21 h, maximálna rýchlosť 44,4 km/h.

Sobota - 22.7.2006
Ráno bolo zamračené, z diaľky sa ozývalo hrmenie, padlo aj zopár kvapiek, tak sme sedeli radšej pod strechou záhradnej reštaurácie. Nakoniec nebolo z očakávanej búrky nič a opäť začalo "páliť" slnko. Vyštartovali sme s oneskorením skoro o pol dvanástej. Preto sme aj plánovanú trasu skrátili a prešli sme: Vranov nad Dyjí-Lančov-hrad Cornštein-kemp Horka-Hrad Bítov-Chvalatice-Helenin Dvúr-camp Pláž. V tento deň sa išlo ľahšie, lebo sme mali "odstrojené" bicykle od cyklobatohov. Absolvovali sme prehliadku zrúcaniny hradu Cornštein, kde bolo súčasťou prehliadky vystúpenie šermiarov z Brna.
Naobedovali sme sa v campovej reštaurácii v campe Horka. Špecialita podniku - Babičkin hrnec (89 Kč) sa nedal zjesť, toľko toho bolo - mix obsahoval bravčové mäso údené aj neúdené, kapusta a knedlíky. Servírované to bolo v hrnci a jedli sme to s drevenou lyžicou. V tom teple niekomu lepšie sadol Šopský šalát (52 Kč). Z campu Horka sme si to pešo vyšľapali po červenej turistickej značke takmer až k hradu Bítov. Tu sme tiež absolvovali prehliadku zámku, v ktorom nás najviac zaujalo 51 vypchatých psov. Večer sme sa kúpali v priehrade.
Technické údaje: 33,21 km, priemerná rýchlosť 14,87 km/h, čistý čas jazdy 2:14 h, maximálna rýchlosť 48,9 km/h.

Nedeľa - 23.7.2006
Ráno sme si privstali už o 6:00, lebo sme mali pred sebou dlhú cestu: camp Pláž-Švícarské údolí-Lesná-Horní Břečkov-Lukov-Podmolí-Šobes-Šatov-Chvalovice-Dyjákovičky-Hnízdo-Strachotice-Slup-Jaroslavice-Hrádek-Dyjákovice-Hevlín-Nový Přerov-Sedlec-Valtice-Rendesvous-Břeclav-Lanžhot-Kúty.
V Podmolí v našej obľúbenej hospúdce u rybníka sme stretli Cykloruda, ktorý išiel opačným smerom a v tento deň plánoval prísť do Telča a pokračovať do Českej Kanady. My sme pokračovali ďalej. Okolo vinohradov Šobes sme museli kúsok tlačiť bicykle po lesnej ceste. V strašnej horúčave sme prísne dodržiavali "pivný režim" (tak to nazval Cyklorudo), kde v miestnych hospúdkach čapovali znojemský Hostan za 13 - 15 Kč. V hospúdke v Jaroslaviciach, kde nás personál poznal z minulého roku sme si dali obed, lebo sme vedeli, že tam je dobrá kuchyňa. Guláš či smažený květák padol dobre. Príjemná pivná zastávka bola v Novom Přerove, kde sme sa s majiteľom hospody dohodli, že sa tam určite zastavíme cestou na znojemské vinobranie. Pred Sedlecom sme sa osviežili v Novom rybníku a v motoreste v Sedleci Budvarom. Za Valticami sme sa zastavili pri romantickom loveckom zámočku Rendez-vous v tvare rímskeho oblúku. Jeho prehliadku sme neabsolvovali, neboli už návštevné hodiny. Do Kútov sme došli 15 minút pred odchodom vlaku, ktorý mal odchod o 18:20.
Cyklovýlet sme ukončili v našej cykloklubovej miestnosti v Kops saloone II na Kollárovom námestí. Tam sme stretli cykloturistu Dušana z Cyklorudovej partie, s ktorým sme naplánovali naše ďalšie cykloakcie.
Technické údaje: 137,82 km (v tom je aj cesta z zo stanice do Petržalky - 5 km), priemerná rýchlosť 18,99 km/h, čistý čas jazdy 7:15 h, maximálna rýchlosť 44,2 km/h.




Bernard slnečník na stanici

A bolo rozhodnuté, kde postavíme stany

Pípa priamo pred stanom

Camp Pláž - Vranovská priehrada

Cornštein

Esíčka Dyje

Šermiari na Cornšteine

Zrúcanina Cornštein

Babičkin hrniec

Most cez Dyje pri Bítove

Na hrade Bítov

Tu sa zastavíme nabudúce

Pohľad z hradu Bítov

Teplá voda vo Vranovskej priehrade

V "plnej poľnej"

Kadiaľ ďalej?

Podmolí

Každý ide iným smerom

Pohľad z cyklocesty na Mikulov

Randez-vous

Kop salon v Bratislave


Naspäť


 
 Bernardcykloklub.sk